Hoppa till innehåll

Att börja träna

Du kan börja träna jiujitsu med oss i basgruppen när som helst under terminen. Gå till budolokalen och fråga efter instruktören i jiujitsu. Vi brukar hålla till på mattan som är till vänster. Du kan prova på 2-3 gånger utan att betala avgift, då går det bra att ha vanliga gympakläder. När du fortsätter träningen kommer du behöva en vit budodräkt. Det är inte bara tradition och stiligt, vanliga kläder håller inte i längden. Klubben säljer dräkter till ett något lägre pris än marknadspriset. Vi tränar barfota.

I vår jiujitsu tränar personer av olika ålder, kön, fysik och bältesgrad tillsammans. Vi hjälps åt att utveckla vårt kunnande. Vi har  nytta och glädje av att vi är olika. Det förekommer ingen tävlingsverksamhet, vi tränar för att kunna försvara oss om vi blir angripna på riktigt. I slutet av terminen har vi graderingstest. Det finns ingen speciell tid för när man förväntas klara en högre bältesgrad, alla utvecklas i sin egen takt.

För att minska risken för skador samt göra träningen så trivsam som möjligt för alla bör man tänka på att ha en god hygien, kortklippta naglar samt undvika att bära klocka eller smycken.

Alla former av nedlåtande mot andra människor i ord, handling eller symboler är ovillkorligen förbjudet.

%d bloggare gillar detta: